בעמוד זה אני מביא פסקי דין ועוזר מניסיוני בהליכים המשפטיים לאנשים שונים שפונים אליי ברשתות החברתיות ובכלל.
פסקי דין של בית המשפט העליון ניתנים לצפייה בקישור הבא: חיפוש פסקי דין של בית המשפט העליון.
מומלץ לקחת בחשבון שבמדינת ישראל, ומניסיוני, הלכות של בית המשפט העליון הן המלצה בלבד, ושופטים בערכאות הנמוכות מבית המשפט העליון מתעלמות מהן כשזה נוח להן וכשברצונן להטות משפט לטובת אחד הצדדים, וזאת, למרות סעיף 20 לחוק יסוד: השפיטה, לפיו הלכה של בית המשפט העליון מחייבת את כל הערכאות מתחתיו.
יתרה מכך, ומניסיוני, בית המשפט העליון מתעלם מהלכות של עצמו, ולא כדי לקבוע הלכה חדשה, אלא כשהוא רוצה להטות משפט לטובת אחד הצדדים, וכפי שעולה בבירור מההליכים המשפטיים שניהלתי ומפורטים באתר זה שלי.
ניכור הורי
לבקשת חברים בקבוצת "אבות בכתום" בפייסבוק אני מעלה את פסה"ד של כב' השופט ארז שני, לפיו אפשר להבין שהוא קבע הוצאות משפט בסך 40,000 ₪ לאם שפעלה לניתוק קשר טוטאלי בין אב לבנו הקטין, אם כי הדבר לא נאמר במפורש.
פסק הדין בתלה"מ 41399-10-20 ג. נ' כ (פורמט word).
פסק הדין בתלה"מ 41399-10-20 ג. נ' כ (פורמט pdf).
עדיין לא קראתי את פסק הדין.
מומלץ להזהר בקריאת פסק הדין – בהליכים שניהלתי התוודעתי לטכניקה פסולה של שופטים, לפיה הם מחבלים בזכויות דיוניות ומהותיות של בעל דין שאותו הם רוצים "לדפוק" ולהטות משפט לחובתו, והדבר מאלץ את אותו בעל דין להגיש בקשות וערעורים כדי לשמור על זכויותיו, ואחר כך השופטים טוענים שאותו בעל דין סירבל את ההליך, ופוסקים הוצאות גבוהות לחובתו.
כך פעלו כמעט, אם לא כל השופטים והמותבים שענייניי נדונו בפניהם, כפי שהדבר עולה בבירור מההליכים שניהלתי, שאת חלקם התחלתי להעלות לאתר זה.
לדעתי מדובר בפרקטיקה פסולה, כי יש לפסוק לחובת בעל דין בדין המהותי ולא לעקוף את העניין ע"י טכניקה דיונית פסולה.
שופט שפועל כך לדעתי מועל בתפקידו להכריע בדין המהותי, והוא פועל כך כי הוא לא רוצה להכריע בדין המהותי כי הדין המהותי לא מאפשר לו להגיע למטרה אליה הוא רוצה להגיע.
מאחר ואינני מאמין למה שכתוב בפסקי דין והחלטות אלא אם אני רואה בעצמי את כתבי הטענות וכתבי הבי דין שהובילו להכרעת פסק הדין, אזי אחווה את דעתי רק לאחר שאקרא את פסק הדין, בהסתייגות לפיה הכל נאמר בהנחה שמה שכתוב בפסק הדין הוא אמת, וכי אין כתיבת עובדות לא נכונות ואף שקרים פוזיטיביים בפסק הדין, כפי שנעשה פעמים רבות בענייניי, ובעניינם של רבים אחרים כפי שיצא לי להיווכח.
ביטול פסקי דין
ביטול פסק דין שהושג במרמה:
להלן קישור למאמר בעניין ביטול פסק דין שניתן במרמה.
תרמית היא עילה לביטול פסק דין חלוט (חלוט – שעבר המועד בו ניתן לערער עליו): פורמט word פורמט pdf.
ביטול פסק דין שניתן בהסכמה אך היה פגם בהסכמה:
פס"ד בנושא ביטול פסק דין שניתן בהסכמה אך היה פגם בהסכמה: פורמט word פורמט pdf.
ביטול פסק דין שניתן במעמד אחד:
בית המשפט העליון קבע לא אחת, כי פסק דין שניתן מעמד צד אחד הינו הליך חורג מן המתכונת הרגילה ומן הסדר הטבעי של ההתדיינות המשפטית זכותו הטבעית, המוסרית והחוקית של אדם אשר נטענות כנגדו טענות ומועלות כנגדו תביעות לשטוח את טענותיו וגרסתו לפני בית המשפט, ושהן יתבררו בהליך מלא וצודק של הבאת ראיות. וכדבריה של כב' השופטת פרוקצ'ה ברע"א 8292/00 גבריאל יוספי נ' שמואל לוינסון (טרם פורסם) "ההתייחסות להליך ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד נעשית על רקע ההכרה הבסיסית בקיומה של זכות גישה חוקתית לכל אדם לערכאות המשפט. זכות זו משקפת הכרה חוקתית בזכותו של הפרט לקיים דיון אמיתי, מלא והוגן בבית המשפט. האופי החוקתי של זכות הגישה לערכאות מקרין על הפרשנות העקרונית הניתנת להוראות סדר הדין , ומשליך על אמות המידה להפעלת שיקול הדעת השיפוטי המיושמות ביחס להסדרים הדיוניים הספציפיים "